Friday, January 4, 2013

Kokkamisblogidetuhin aasta esimesel reedel

Head uut aastat!

2013 aasta esimesel reedel peale tööd ja pealejõulukuuse toast väljaviskamist tundsin, et nüüd tahaks normaalsesse elurütmi tagasi- ilma seapraadide ja hapukapsasteta.
Seega olen juba paar tundi silmadega toidublogide retsepte ahminud, ühe keeksi valmis küpsetanud, ühe pirukataigna külmikusse torganud (näljahäda puhuks nädalavahetusel), ühe söögikoha nimega Drink Baar vanalinnas külastatavate hulka lahterdanud (kus pidavat oloema parem inglise hommikusöök kui Inglismaal), proovinud ära naabrinaise kingitud chillikakao (väga kosutav), teinud mehele teed ja maitsnud perega keeksi (ei olnud kõige parem retsept).

Ja tahan need esmamainitud head toidublogid siia bloggi ka kinnitada, et näljahetkel oleks kiire ligipääs headele ja proovitud retseptidele. Seega panen nad seinale eraldi jaotusse Toiduklubi.

Kuna keeks oli tänase vihmase ja udutava ilma sarnaselt natuke nätske ja natuke liiga lääge, siis keskendusin väärtuslikule, mis blogidest kõlama jäi:
1) kohvile piima vahustades võib vahustaja puudumisel teha nii, et kuumutad piima (kuid ei lase keema), siis valad selle presskohvikannu ning sopsutad pressiga üles-alla kuni saad tihke vahu. Sellist õige kuumusega piima vahustades tekib homogeenne vaht, mis ei vaju kokku ka tassi ümber villides ning kohv peaks jääma kenasti kihiti piimaga
2) värsket pastat tasub proovida ise teha ja polevatki nii keeruline. Kas kellelgi on masinat laenata, et saaks proovida?

Kui ilmad kohe ei parane, siis homne esimene käik linnas on Stockasse currypastasid ostma, sest vürtsid on ainsad, mis hetkel selle inetu-ilma perioodi kerele talutavamaks teevad (jää-)jooksu ja ujumise kõrval.

Ilmselt pean laupäeval natukeseks tööle minema, sest esmaspäevaks on vaja teatud asjad korda ajada. Aga nii nagu aasta esimesel nädalal nii kogu aasta läbi :)

No comments:

Post a Comment